Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

401. what is the remainder when 72^21 divided by 25

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

72/25 ^ 21/20 (bcz 25 is not prime no. so, Qn= 25(1-1/5)=20)
=22^1 = 22

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

402. Out of 9 person, 8 person spent RS.30 each for their meals. The 9th one spent Rs.20 more than the average expenditure of all the nine. The total money spent by all of them was:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Partnership | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let the 9th person spend Rs x.
Then the total sum spent by the nine people = 30 x 8 + x
= 240 + x.
So the average expenditure = (240 + x)/9.
Now x is 20 more than the average expenditure.
So, x = (240 + x)/9 + 20
Therefore x - 20 = (240 + x)/9
Thus, 9x - 180 = 240 + x
Or, 8x = 420
Or x = 52.50
Therefore total money spent = 240 + 52.50 = 292.50

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

403. You are given 87 matchsticks. They are arranged in rectangular manner.Find the number of triangles formed?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

1st triangle formed by using 3 sticks.
so remaining sticks are =87-3=84
all other can be formed by just using two sticks =84/2 =42

so total =42(by using two sticks)+1(by using three sticks) =43

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

404. Three terrorists are employed to shoot a renowned person Mr. X. Only one bullet is sufficient to kill him if it strikes in the head. The probabilities of the terrorists striking Mr. X's head by their bullets are 0.2, 0.3, and 0.4. What is the probability that Mr. X is shot dead?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Probability of Mr. X shot dead = Probability of atleast one terrorist shoot on head
= 1 - (Probability of None shoot on head)
=1-(0.8*0.7*0.6)
=0.664

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

405. How many Palindrone number are there between 5000 To 67000 . Palindrone no 5335 is palindone no because if u read from first and last the value remains same

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

5000 To 10000 = Per section 10 Total 5 section S/T = 5*10 = 50
Than
10000 To 67000 = Per Section 10 Total 57 Section S/T = 57*100 = 570
Total is = 50+570 = 620

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

406. How many 4-digit numbers contain no.2?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Total number of four digit numbers =9000 (i.e 1000 to 9999 ) We try to find the number of numbers not having digit 2 in them.

Now consider the units place it can be selected in 9 ways (i.e 0,1,3,4,5,6,7,8,9) Tens place it can be selected in 9 ways (i.e 0,1,3,4,5,6,7,8,9)

Hundreds place it can be selected in 9 ways (i.e 0,1,3,4,5,6,7,8,9)

Thousands place can be selected in 8 ways (i.e 1,3,4,5,6,7,8,9) here '0' cannot be taken Total number of numbers not having digit 2 in it =9 x 9 x 9 x 8 =5832

Total number of numbers having digit 2 in it = 9000-5832 =3168

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

407. If twenty four men and sixteen women work on a day, the total wages to be paid is 11,600. If twelve men and thirty seven women work on a day, the total wages to be paid remains the same. What is the wages paid to a man for a day's work?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let man daily wages and woman daily wages be M and W respectively 24M+16W=11600
12M+37W=11600

By, solving the above equations gives M=350 and W=200

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

408. If all the numbers between 11 and 100 are written on a piece of paper. How many times will the number 4 be used?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

There are total 9 4's in 14, 24, 34...,94 & total 10 4's in 40,41,42....49

thus, 9+10=19.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

409. A manufacturer of chocolates makes 6 different flavors of chocolates. The chocolates are sold in boxes of 10.
How many "different" boxes of chocolates can be made?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

If n similar articles are to be distributed to r persons, x1+x2+x3......xr=n each person is eligible to take any number of articles then the total ways are n+r?1Cr?1
In this case x1+x2+x3......x6=10

in such a case the formula for non negative integral solutions is n+r?1Cr?1 Here n =6 and r=10. So total ways are 10+6?1C6?1 = 3003

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

410. Rajesh calculated his average over the last 24 tests and found it to be 76. He finds out that the marks for three tests have been inverted by mistake. The correct marks for these tests are 87, 79 and 98. What is the approximate percentage difference between his actual average and his incorrect average?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Incorrect value is: 78, 97, 89
correct values are: 87, 79, 98

Difference between correct and incorrect value is= 9 + 9 -18=0

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in TCS Aptitude Test Question with Answers TCS Mock Test page 41. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS