Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

391. How many of the numbers x (x being integer) with 10 <= x <= 99 are 18 more than the sum of their digits

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Let the number be ab. So given that
=>10a + b = 18 + a + b
=> 9a = 18
=> a = 2
So 20, 21, ... upto 29 there are total 10 numbers possible.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

392. George and Mark can paint 720 boxes in 20 days, Mark and Harry in 24 days and Harry and George in 15 days. George works for 4 days, Mark for 8 days and Harry for 8 days. The total number of boxes painted by them is

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Capacities of these people as followes
G + M = 720/20 = 36
M + H = 720/24 = 30
H + G = 720/15 = 48
Adding all above we get 2(G + M + H ) = 114 => G + M + H = 114/2 = 57
Now individual capacities are given below
G = 27 ; M = 9; H = 21
So 27 * 4 + 9 * 8 + 21 * 8 = 348

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

393. Curious Elva asked her father what he would gift for her nineteenth birthday. Father replied that it would depend on the day of the week and be one of SUNglasses, MONeybag, ..., FRIedcake, and SATchel. Please help Elva find the day of the week on 08-Jan-2029

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Calendar | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Number of odd days upto 2000 = 0
From 2001 to 2028 = 28 + 7 = 35 = 0 ( 35/7 remainder zero)
From 2019 January 1 to 7 = 7 = 0
So 08 - Jan - 2029 falls on the same week day as 1-1-1 which is Monday.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

394. Two decks of cards are there. Each deck contains 20 cards, with numbers from 1 to 20 written on them. A card is drawn of random from each deck, getting the numbers x and y What is the probability that log x + log y is a positive integer. Logs are taken to the base 10.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Log x + log y = log(xy)
log xy is integer when (x,y) = (1, 10), (10, 1), (10, 10), (5, 20), (20, 5), (2, 5), (5, 2)
So required probability = 7/400

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

395. The remainder when m + n is divided by 12 is 8, and the remainder when m - n is divided by 12 is 6. If m > n, then what is the remainder when mn divided by 6?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

m+n+8 and m+n+6 is completely divisible by 12.
m+n=8 ----- (1)
m-n=6 ------(2)
By, solving these two equation we get, m=7 & n=1
mn = 7
so when we divide 7 by 6 , we get remainder 1.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

396. The shopkeeper charged 12 rupees for a bunch of chocolate. but i bargained to shopkeeper and got two extra ones, and that made them cost one rupee for dozen less then first asking price. How many chocolates I received in 12 rupees ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let us assume cost of 'x' chocolates = Rs. 12
=> cost of each chocolate = 12/x
But I took ' x+2 ' chocolates for Rs. 12
=> I gave Rs. (12/x+2) for each chocolate
Given that I bought dozen chocolates 1 Rupee less than the actual cost of dozen
12(12/x+2)=12(12/x)-1
on solving
x(x+2)=288
= 16*18
=> x=16

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

397. George walks 36 kms partly at a speed of 4 kms per hour and partly at 3 km per hour If he had walked at a speed of 3km per hour when he had walked at 4 and 4 km per when he had walked at 3 he would have walked only 34 kms. The time (in hours) spent by George in walking was

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Let George walked "a" hours at 4 kmph, and "b" hours at 3 kmph.
Given, 4a + 3b = 36 - - - (1)
3a + 4b = 34 - - - (2)
Adding the above two equations and simplifying them, a + b = 10.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

398. There are 16 teams divided in 4 groups. Every team from each group will play with each other once. The top 2 teams will go to the next round and so on the top two teams will play the final match. Minimum how many matches will be played in that tournament?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Total 16 teams 4 groups
so, each group contain 4 groups,
each group can conduct 6 matches
in 1st round 6*4=24
2nd round 2*6=12
3rd round 1*6=6
final round 1
24+12+6+1=43

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

399. Of a set of 30 numbers, average of first 10 numbers = average of last 20 numbers. Then the sum of the last 20 numbers is?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

sum = average x number of observations.
Let the common average = x
Now sum of first 10 numbers = 10x
Sum of the last 20 numbers = 20x.
So sum of the last 20 numbers = 2 sum of the first ten numbers.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

400. You have been given a physical balance and 7 weights of 52, 50, 48, 44, 45, 46, and 78 Kgs.. Keeping weights on one pan and object on the other, what is the maximum you can weigh less than 183 Kgs.?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in TCS Aptitude Test Question with Answers TCS Mock Test page 40. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS