Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

31. In a certain code, '37' means 'which class' and '583' means 'caste and class'.What is the code for 'caste'?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Coding-Decoding | Asked In |

Answer: Option E

Explanation:

37....=> which class
583....=>caste and class
in the above 2 statements CLASS is common=>code of class=3 then code of CASTE may be either 5 or 8

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

32. If x2 < 1/100 and x< 0, What is the tightest range in which x can lie?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Given x2 < 1/100
so, x < 1/10 or x > - 1/10 first statement
also, as per question x < 0 second statement
so, intersection of both statement will be
- 1/10 < x < 0

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

33. How many 6 digit telephone numbers can be formed if each number starts with 35 and no digit appears more than once?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

6 digits telephone number can be formed by 10 digits (0,1,2...9)
As Given, each number start with 35.
So we have 8 digits remaining and 4 place.
So, 4 places can be formed in 8*7*6*5=1680.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

34. The least number which when divided by 48, 60, 72, 108 and 140 leaves 38, 50, 62, 98 and 130 as remainders respectively, is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

(48 - 38 ) = ( 60 - 50 ) = ( 72 - 62 ) = ( 108 - 98 ) = ( 140 - 130 ) = 10 in every case

Leat number will be LCM of ( 48, 60, 72, 108, 140 ) - 10

LCM = 15120

So, required number = 15120 - 10 = 15110

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

35. If a person has to work 8 continuous day & he gets a rest on the 9th day. If a person starts on Monday. What is the day of 12th rest day?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Calendar | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

1st rest day on 9th day ,
so 12th rest day on 108th day... 1wk=7days.
108/7 reminder=3. 3rd day is rest day.
work started on monday so 3rd day is wed.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

36. A turtle is crossing a field. What is the total distance (in meters) passed by turtle? Consider the following two statements (X) The average speed of the turtle is 2 meters per minute (Y) Had the turtle walked 1 meter per minute faster than his average speed it would have finished 40 minutes earlier

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Data Sufficiency | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

37. Aniket and kumari are a married couple. They have two kids, one of them is a girl. Assume safely that the probability of each gender is 1/2.What is the probability that the other kid is also a girl?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

38. A girl rode her bicycle from home to school, a distance of 15 miles, at an average speed of 15 miles per hour. She returned home from school by walking at an average speed of 5 miles per hour. What was her average speed for the round trip if she took the same route in both directions?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Avg speed=(total disance)/(total time)
Total distance= 15+15 = 30 miles.
Total time= 1+3=4 hrs.
So average Spedd = 30/4 = 7.5 miles/hr.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

39. If log 0.318=0.3364 and log 0.317=0.33320 then log 0.319 =?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Logarithm | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

log 0.319=log0.318+(log0.318-log0.317) = 0.3396

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

40. What is the largest number that will divide 90207, 232585 and 127986 without leaving a remainder?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: H.C.F and L.C.M | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Find the HCF of given numbers.
90207=3*3*3*13*257
127986=2*3*83*257
232585=5*181*257

HCF is 257.
So larget number without leaving a remainder is 257

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in Online Aptitude Test for TCS TCS online arithmetic test. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS