Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

381. The remainder when (7)^84 is divided by 342 is :

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

7^84 = (343) ^28
Now (343) 1mod (342) (343)^28 = 1^28 mod (342) = 1mod (342).

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

382. Number of positive integers valued pairs (x, y) satisfying 4x 17y = 1, x is <=1000 is :

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

4x - 17y = 1 and x 1000 x = (1 + 17y) /4 (1 + 17y)/4 1000
1 + 17y 4000 17y 3999 y 3999/17 y 235.
Considering multiples of 4 (for x), we get 235/4 = 58.75. Hence 58 such pairs can exist.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

383. In a survey of political preferences, 78% of those asked were in favour of at least one of the proposals I, II and III. If 50% favoured the first proposal, 30% the second and 20% the third, 5% favoured all the three, what is the percentage of those asked favoured more than one of the three proposals.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Use direct formula for Union.
78 = 50 + 30 + 20 x + 5. Ans. x 5 = 22.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

384. The figure below shows 2 concentric circles with centre O. PQRS is a square inscribed in the outer circle. It also circumscribes the inner circle touching it at points B, C, D and A. What is the ratio of the Perimeter of the outer circle to that of the polygon ABCD.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

If R is the radius of outer circle, then the side of the innermost square = R. Required answer = 2p r/4r = p /2.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

385. For a scholarship, n out of 2n + 1 students are to be selected. If the number of different ways in which at least one student can be selected is 63, then the maximum number of students to be selected are :

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

386. Two stations Ahmedabad and Baroda are 100 kms apart. Navjeevan Express travelling at 50 kmph leaves Ahmedabad at 6.30 AM and Howrah-Ahmedabad Express travelling at 40 kmph leaves Baroda at 7 AM. At 7.30 AM Mr. Shah, the traffic controller, discovers that both the trains are travelling on the same line. How much time is available to avert an accident?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Trains | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let A, B and C be the points for the first train to start, second train to start and the trains to meet respectively. Distance travelled by first till 7:30 = 50 1 = 50.
Distance travelled by second till 7:30 = 40 0.5 = 20.
Remaining distance = 100 50 20 = 30.
Time available = [30/(50 + 40)] hrs. = 1/3 hrs. = 20 min.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

387. The speed of a railway engine is 42 kilometres per hour, with no compartment attached to it. The speed of the engine reduces directly as the square root of the number of compartments attached to it. The speed of the engine is 24 kilometres per hour with 9 compartments attached. Find out the maximum number of compartments with which the engine can still move.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Trains | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

388. Given n = 1 + x and x is a product of four consecutive integers. Then which of the following is true ?
A. n is an odd integer B. n is prime C. n is a perfect square

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Take any 4 values, like 2, 3, 4, 5 and get the answer a & c only.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

389. If |r - 6| = 11and |2q - 12| = 8, then what could be the minimum possible value of q / r ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

390. Ram and Shakil run a race of 2000 meters. First, Ram gives Shakil a start of 200 meters and beats him by one minute. If, Ram gives Shakil a start of 6 minutes Ram is beaten by 1000 meters. Find the time in minutes in which Ram and Shakil can run the races separately.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in TCS Aptitude Test Question with Answers TCS Mock Test page 39. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS