Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

361. How many liters of a 90% of concentrated acid needs to be mixed with a 75% solution of concentrated acid to get a 30 liter solution of 78% concentrated acid?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Alligation or Mixture | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

concentration is given which is wrt 100, hence we can take x lt of 90% and (30-x)of 75%
x*90 + (30-x)*75 = 30*78 hence the ans is 6 ltr.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

362. In this question A^B means A raised to the power B. If f(x) = ax^4 - bx^2 + x + 5 and f(-3) = 2, then f(3) =

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

363. A card from a pack of 52 cards is lost. From the remaining cards of the pack, two cards are drawn and are found to be both spade. Find the probability of the lost card being a spade.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

364. A alone can do 1/4th of the work in 2 days. B alone can do 2/3th of the work in 4 days. If all the three work together, they can complete it in 3 days so what part of the work will be completed by C in 2 days?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

A can do the total work in 8 days, and B can do it in 6 days.
Let the total work be 24 units. Now capacities are
A = 24/8 = 3,
B = 24/6 = 4,
A + B + C = 24/3 = 8
So Capacity of C = 1 unit.
In two days C will do 2 units which is 2/24th part of the total work. So 1/12th part.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

365. Eesha bought two varities of rice costing Rs. 50 per kg and Rs. 60 per kg and mixed them in some ratio. Eesha sold that mixture at Rs. 70 per kg making a profit of 20 %. What was the ratio of the micxture?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Alligation or Mixture | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

let x be the price of the rice after mixing
So, 120*x/100=70
x=175/3

By eligation method
the required ratio = (60-175/3) : (175/3-50) = 1:5

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

366. A circular swimming pool is surrounded by a concrete wall 4ft wide. If the area of the wall is 11/25 of the area of the pool then radius of the pool in feet is

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

367. The number of times a bucket of capacity 4 litres to be used to fill up a tank is less than the number of times another bucket of capacity 3 litres used for the same purpose by 4. What is the capacity of the tank?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Pipes & Cistern | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let the capacity of the tank be x
no.of times a bucket of capacity 4 liters :x/4
for 3 liters: x/3
x/3-x/4=4
x=48

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

368. A series of books were published at seven years intervals when the seventh book was issued the sum of the publications years was 13524, when the first book was published?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: H.C.F and L.C.M | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

x+x+7+x+14+x+21+x+28+x+35+x+42=13524
7x+147=13524 then x=1911

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

369. A horse starts to chase a dog that has left the stable two hours earlier. The horse runs at an average speed of 22km/hr. It crosses a 10 metre road, two small ponds 3 metres deep, and finally runs along two small streets of 200 metres long. After traveling 6 hrs, 2 hrs after sunset, it catches the dog. Compute the speed of the dog in Km/hr?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

370. The least number that must be subtracted from 63520
to make the result a perfect square, is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in TCS Aptitude Test Question with Answers TCS Mock Test page 37. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS