Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

351. What is the greatest power of 143 which can divide exactly 125!

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

352. Apples cost L rupees per kilogram for the first 30 kilograms and Q per kilogram for each additional kilogram. If the price paid for 33 kilograms of Apples is Rs.1167 and for 36 kilograms of apples if Rs.1284, then the cost of the first 10 kgs of apples is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Chain Rule | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

By question
30L + 3Q = 1167 ------ (1)
30L + 6Q = 1284 -------(2)
By solving eq. (1) & (2)
Q = 39, L = 35
So, cost of first 10 kgs of apples = 35 * 10 = Rs. 350

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

353. A and B can do a piece of work in 40 days. Thier skills of doing the work are in the ratio 8:5. how many days will A take to engage alone ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Ratio of efficiency of A:B=8:5
Total Efficiency=13
They complete the work in 40 days
When the efficiency of A is 8
A could complete the work in (40/8)*13=65 days
Thus. A alone can do the work in 65 days

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

354. A number increased 37 1/2% gives 33. So, the number is

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let x be that number
x+(37 1/2 % of x)=33
x+3x/8=33
11x=33*8
x=33*8/11=24

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

355. Smallest no which when multiplied by 12748 gives a perfect square is

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

356. what is the unit digit of(2^3)^123456

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

(2^3)^123456=2^370368
Take unit position of power
2^8=256
so unit position is 6

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

357. Jake and paul start together to walk 10kms jake walks 1.5kmph faster than paul and arrives at his destination 1.5 hours earlier than paul jakes speed walking is

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let speed of jake = x kmph.
So, speed of paul = ( x - 1.5 ) kmph.
Time difference =1.5hours
Total Distance = 10km
10/(x-1.5) -10/x = 1.5
By solving the above eq.
x = 4 kmph

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

358. Find the number of zeros in the expression 15*32*25*22*40*75*98*112*125.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Expen 15*32*25*22*40*75*98*112*125 as below
(3*5)*(2^5)*(5^2)*(11*2)*(5*2^3)*(3*5^2)*(49*2)*(7*2^4)*(5^3)
Total no. of 5 = 9 & n.o of 2=14
So, Total number of zero = 9

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

359. If a^x= b , b^y= c and c^z = a , then what is the value of x*y*z ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

((((a)^x)^y)^z)=a
so.(a)^xyz=a
so xyz=1

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

360. In how many ways a team of 11 must be selected a team 5 men and 11 women such that the team must comprise of not more than 3 men.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in TCS Aptitude Test Question with Answers TCS Mock Test page 36. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS