Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

341. A certain sum of money is sufficient to pay either George's wages for 15 days or Mark's wages for 10 days. For how long will it suffice if both George and Mark work together?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let the money to be paid = 30 rupees.
So, George daily wage = 30/15 = 2
and Mark daily wage = 30/10 = 3.
If both are working,
then 5 rupees to be paid.
So given sum is sufficient for 30 / 5 = 6 days.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

342. There is a 7-digit telephone number with all different digits. If the digit at extreme right and extreme left are 5 and 6 respectively, find how many such telephone numbers are possible?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

If the digit at extreme right and extreme left are 5 and 6 respectively.
So, the 7 digit number is : 6 _ _ _ _ _ 5
Since repetition of digits are not allowed the second digit can be chosen from (0,1,2,3,4,7,8,9) 8 of the remaining digits.
5 spaces are left, hence 8P5=6720

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

343. If a+b+c =0 ,
Then find the value of the expression (a^2+b^2+c^2)/(a^2-bc)= ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let's assume a=1, b=-1 & c = 0, these value will satisfy the a+b+c=0

so (a^2+b^2+c^2)/(a^2-bc) = (1+1+0)/(1-(-1)*0) = 2

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

344. In how may ways can 'mn' things be distributed equally among n groups

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

mn into n groups
= (mn)! / (m! m! ....n times * n!(n groups are similar))
= (mn)! / (m!)^n * n!

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

345. Find the ratio of the area of square to area of triangle.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let the side of the square = 2 units.
Now the area of the square = 2*2 = 4.
Area of the triangle = 1/2*2*2=2
Ratio = 4 : 2 = 2 : 1.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

346. The diagonal of a square is twice the side of equilateral triangle. Then the ratio of Area of the Triangle to the Area of Square is?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Diagonal of a square = 2a
Area of the square = 1/2*(diagonal)^2 = 2a^2
Side of the equi triangle is a
Area of equilateral triangle = (_/3/4)a^2
so Ratio of Area of Triangle to Square = (_/3/4)a^2 : 2a^2 = _/3:8

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

347. The sum of the four consecutive two digit odd numbers, when divided by 10, becomes a perfect square. Which of the following can be one of these four numbers?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let the numbers are 2a +1, 2a + 3, 2a + 5, 2a + 7 and their sum = 8a + 16
Given that if this sum is divided by 10, results in a perfect square.
So, (8a+16)/10 = k^2.
=> a = (10k^2?16) /8
=> a=[ 5(k^2)/4 ]?2
As k^2 is a perfect square and has to be divided by 4, only even numbers should be considered for k.
For k = 2, we get, a = 3, but 2a + 1 is not a two digit number.
For k = 4, a = 18 for which the given condition is satisfying.
So the numbers are 37, 39, 41, 43.
For k = 6, a = 43. The number are 87, 89, 91, 93.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

348. There are 20 persons sitting in a circle. In that there are 18 men and 2 sisters. How many arrangements are possible in which the two sisters are always separated by a man?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let the first sister name is A. Now she can sit any where in the 20 places (Symmetrical). Now her sister B can sit to her left or right in 2 ways. Now the remaining 18 persons can be sit in 18 places in 18! ways. Total = 18! 2

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

349. The five tyres of a car (four road tyres and one spare) were used equally in a journey of 40,000 kms. The number of kms of use of each tyre was

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Total kilometers travelled by 4 tyre = 40000 * 4 = 1,60,000.
This has to be share by 5 tyres.
So each tyre capacity = 1,60,000 / 5 = 32, 000.
You have a doubt, after we travel 32,000 km, we are left with 4 worn tyes and one new tyre.
But If the tyres are rotated properly after each 8000 km,

All the tyres are equally used.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

350. On a certain assembly line, the rejection rate for Hyundai i10s production was 4 percent, for Hyundai i20s production 8 percent and for the 2 cars combined 7 percent. What was the ratio of Hyundais i10 production?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Alligation or Mixture | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

4(i10s) 8(i20s)
7
3 1

production ratio = (3/4)/(1/4) = 3:1

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in TCS Aptitude Test Question with Answers TCS Mock Test page 35. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS