Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

331. Oranges can be packed in sets of 10 oranges in box type A or 25 oranges in box type B. A carton comprising of 1000 oranges of type a and b is packed. How many different combinations are possible in the number of type A and type B boxes while organizing the oranges?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

The expression will be 10x+25y=1000
the above exp will be satisfied only with multiples of 2 up to 38.
so no. of combinations are 19.
if oranges are packed in type A boxes only= 1 way
if oranges are packed in type B boxes only= 1 way
so total = 19+1+1=21

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

332. In the below table, If the sum of the numbers in each row column, diagonal are same.
What is the value of (Y+Z)?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

v-2+5=v-16+w
w=19
w+x+5=-16+x+z
19+5=-16+z
z=40
5+z-9=19+y-9
5+40-9=19+y-9
y=26
So, y+z=40+26

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

333. The average marks of 3 students A, B and C is 60. When another student D joins the group, the new average becomes 56 marks. If another student E, who has 3 marks more than D, joins the group, the average of the 4 students B, C, D and E becomes 55 marks. How many marks did A get in the exam?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Given that A + B + C = 60 * 3 = 180
A + B + C + D = 56 * 4 = 224
Therefore, D = 44
E = 44 + 3 = 47
Given, B + C + D + E = 55 * 4 = 220
B + C + 44 + 47 = 220
? B + C = 220 - 91 = 129
So A + 129 = 180 ? A = 51

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

334. According to the stock policy of a company, each employee in the technical division is given 15 shares of the company and each employee in the recruitment division is given 10 shares. Employees belonging to both committees get 25 shares each. There are 20 employees in the company, and each one belongs to at least one division. The cost of each share is $10. If the technical division has 15 employees and the recruitment division has 10 employees, then what is the total cost of the shares given by the company?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Stocks and Shares | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

335. A play school has chocolates which can supply 50 students for 30 days. For the first ten days only 20 students were present. How many more students can be accommodated into the earlier group such that the entire chocolates get consumed in 30 days. Assume each student takes the same number of chocolates.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Chain Rule | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let each students gets 1 chocolate.
Total chocolates = 50 * 30 = 1500
If first 10 days only 20 students were present, then total chocolates consumed = 10 * 20 = 200
Now we are left with 1500 - 200 = 1300 chololates. These were to be consumed in 20 days.
So each day 1300/20 = 65 chocolates were to be distributed.
So we can add 65 - 20 = 45 students.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

336. A number plate can be formed with two alphabets followed by two digits, with no repetition. Then how many possible combinations can we get?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

26 * 25 * 10 * 9 = 58500

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

337. Three containers A, B and C are having mixtures of milk and water in the ratio of 1:5, 3:5, 5:7 respectively. If the capacities of the containers are in the ratio 5:4:5, find the ratio of milk to water, if all the three containers are mixed together.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Alligation or Mixture | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Assume that there are 500,400 and 500 litres respectively in the 3 containers.
Then, we have, 83.33, 150 and 208.33 litres of milk in each of the three containers.
Thus, the total milk is 441.66 litres. Hence, the amount of water in the mixture is
1400 - 441.66 = 958.33liters.
Hence, the ratio of milk to water is
441.66 : 958.33 => 53:115 (using division by .3333)
The calculation thought process should be
(441*2+2) : (958*3+1) = 1325 : 2875.
Dividing by 25 => 53:115.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

338. All even numbers from 2 to 98 inclusive, except those ending 0, are multiplied together. What is the rightmost digit (the units digit) of the product?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

2^10 * 4^10 * 6^10*8^10 = 2^70 * 3^10
2^2 * 3^2 = 36
So, the right most digit = 6

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

339. X takes 4 days to complete one-third of a job,Y takes 3 days to complete one-sixth of the same work and Z takes 5 days to complete half the job.If all of them work together for 3 days and X and Z quit, how long will it take for Y to complete the remaining work done.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

X completes 1/3rd in 4 days = 33.33 % job in 4 days.
X One day work = 8.33%
Y one day work = 5.55% [As he complete 1/6 job = 16.66 % job in 3 days]
Z one day work = 10%
Work done in 3 days by X, Y and Z
= 25 + 16.66 + 30 = 71.66 %
Remaining work will be done by Y in,
28.33/5.55 = 5.1 days.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

340. Four people each roll a fair dice once. Find the probability that at least two people will roll the same number?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

The number of ways of rolling a dice where no two numbers probability that no one rolls the same number = 6*5*4*3
Now total possibilities of rolling a dice = 64
The probability that a no one gets the same number = 6*5*4*3/64=5/18
So the probability that at least two people gets same number = 1?5/18=13/18

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in TCS aptitude questions and answers for freshers 2016. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS