Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

291. In a circular racetrack of length 100 m, three persons A, B and C start together. A and B start in the same direction at speeds of 10 m/s and 8 m/s respectively. While C runs in the opposite at 15 m/s. When will all the three meet for the first time after the start?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: H.C.F and L.C.M | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Since the track is a circular track A and B will meet every 50 seconds. i.e. 100 / (10-8).
Since it is a multiple of 50 they will be meeting at the starting point every 50 Seconds.
If you multiply 15 x 50 you will get 750 and after the second 50 it will be 1500.
All of them will meet at the starting point after 100

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

292. My flight takes off at 2 AM from a place at 18N 10E and landed 10 Hrs later at a place with coordinates 36N 70W. What is the local time when my plane landed?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Total change in degrees in east-west direction = 70 + 10 degrees =80 degrees,
Time change due to the change in Longitude = 80*4 = 320 minutes = 5 hrs 20 min.
According to the person the time would have been = 2 am + 10 hrs = 12 am.
But according to the local time the time would be = (12 - 5.20) = 6:40 am

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

293. At a car park there are 100 vehicles, 60 of which are cars, 30 are vans and the remaining are Lorries. If every vehicle is equally likely to leave, find the probability of car leaving second if either a lorry or van had left first :

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let S be the sample space and A be the event of a van leaving first. n(S) = 100 n (A) = 30
Probability of a van leaving first: P (A) = 30/100 = 3/10
Let B be the event of a lorry leaving first. n (B) = 100 - 60 - 30 = 10 Probability of a lorry leaving first: P (B) = 10/100 = 1/10
If either a lorry or van had left first, then there would be 99 vehicles remaining, 60 of which are cars.
Let T be the sample space and C be the event of a car leaving. n (T) = 99 n(C) = 60
Probability of a car leaving after a lorry or van has left: P(C) = 60/99 = 20/33

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

294. A red house is built from red bricks. A blue house is built from blue bricks. A white house is built from white bricks. Then what is a greenhouse made from?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Glass i.e. Buildings are made of bricks. But a greenhouse is made of glass.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

295. Today's high school students spend too much time thinking about trivial and distracting matters such as fashion. Additionally, they often dress inappropriately on school grounds. Rather than spending time writing another detailed dress policy, we should make school uniforms mandatory. If students were required to wear uniforms, it would increase a sense of community and harmony in our schools and it would instill a sense of discipline in our students. Another positive effect would be that teachers and administrators would no longer have to act as clothing police, freeing them up to focus on more important issues.
This paragraph best supports the statement that

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

The support for choice e is in the third sentence "we should make school uniforms mandatory". There is no evidence provided to support choices a, b, and d. And although we know that teachers and administrators are spending some of their time enforcing dress code, the paragraph does not quantify how much of their time is spent that way, so there is no support for choice c.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

296. A boy wants to make cuboids of dimension 5m,6m & 7m from small cubes of .03m^3.Later he realized that he can make some cuboids by making it hollow.
Then it takes some cubes less. What is the number of cubes to be removed

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Volume and Surface Area | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Total no of cubes = 5*6*7/0.03=7000
for making it hollow we have to remove (5-2)*(6-2)*(7-2)/0.03=2000.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

297. 

The figure below shows a "size 3" equilateral triangle divided up into 9 "size 1" equilateral triangles. The figure has 6 upward facing and 3 downward facing "size 1" equilateral triangle 3 upward facing and no downward facing "size 2" triangle and 1 upward facing "size 3" triangle. It has a total of 13 equilateral triangle of all sizes.





The following size 6 triangle is divided up in the same way. What is the number of triangle that had the marked point on a side or a vertex?




View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

298. Professor absent minded has a very peculiar problem, In that he cannot remember number larger than 15. However he tells his wife I can remember any number up to 100 by remembering the 3 numbers obtained as remainders when the number is divided by 3, 7 and 11 respectively. For example (2, 3, 6) is 17. Professor remember that he had (2, 4, 8) rupees in the purse. And he paid (2, 5, 4) rupees to the servant. How much money is left in the purse?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

299. A, B, C, D and D each choose a large different number. A says, "My number is not the largest and not the smallest". B says, "My number is not the largest and not the smallest". C says, "My number is the largest". D says, "My number is the smallest". E says, "My number is not the smallest". Exactly one of the students is lying. The others are telling the truth. Who has the largest number?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

300. A village milkman carries out adulteration of milk with water make higher profits. He has two cans, one with water and another with pure milk. He pours from can No. 1 into can
No.2 sufficient to double its contents. He again pour from N0.2 into No.1 enough of mixture to double the contents. He again pour from No.1 into NO.2 to double the contents of No.2
and find the same number of litres of milk in each can although there is one more of water No.2 than there is milk.How much more water than milk is there in can No.1?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in online aptitude test for it companies online aptitude test for TCS practice. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS