Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

21. Alice and Bob play the following coins-on-a-stack game. 20 coins are stacked one above the other. One of them is a special (gold) coin and the rest are ordinary coins. The goal is to bring the gold coin to the top by repeatedly moving the topmost coin to another position in the stack.
Alice starts and the players take turns. A turn consists of moving the coin on the top to a position i below the top coin (0 = i = 20). We will call this an i-move (thus a 0-move implies doing nothing). The proviso is that an i-move cannot be repeated; for example once a player makes a 2-move, on subsequent turns neither player can make a 2-move. If the gold coin happens to be on top when it's a player's turn then the player wins the game. Initially, the gold coinis the third coin from the top. Then

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

22. For the FIFA world cup, Paul the octopus has been predicting the winner of each match with amazing success. It is rumored that in a match between 2 teams A and B, Paul picks A with the same probability as A's chances of winning. Let's assume such rumors to be true and that in a match between Ghana and Bolivia, Ghana the stronger team has a probability of 2/3 of winning the game. What is the probability that Paul will correctly pick the winner of the Ghana-Bolivia game?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

23. 36 people {a1, a2, ..., a36} meet and shake hands in a circular fashion. In other words, there are totally 36 handshakes involving the pairs, {a1, a2}, {a2, a3}, ..., {a35, a36}, {a36, a1}. Then size of the smallest set of people such that the rest have shaken hands with at least one person in the set is

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

24. After the typist writes 12 letters and addresses 12 envelopes, she inserts the letters randomly into the envelopes (1 letter per envelope). What is the probability that exactly 1 letter is inserted in an improper envelope?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

25. A can do a work in 15 days and B in 20 days. If they work on it together for 4 days, then the fraction of the work that is left is :

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

26. If VXUPLVH is written as SURMISE, what is SHDVD ?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Coding-Decoding | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

in the first word, the alphabets of the jumbled one is three alphabets after the corresponding alphabet in the word SURMISE. S = V-3, similarly find the one for SHDVD

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

27. If DDMUQZM is coded as CENTRAL then RBDJK can be coded as __________.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Coding-Decoding | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Write both the jumbled and the coded word as a table, find the relation between the corresponding words, i.e C= D-1, N=M+1 & so on

Submit Your Solution

Tags:

TCS Global Edge 

Not Attempted

28. In the word ECONOMETRICS, if the first and second , third and forth ,forth and fifth, fifth and sixth words are interchanged up to the last letter, what would be the tenth letter from right?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Alphabet Test | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

word is CENOMOTEIRSC tenth word is N

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

29. Find the result of the following expression if, M denotes modulus operation, R denotes round-off, T denotes truncation: M(373,5)+R(3.4)+T(7.7)+R(5.8)

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Antonyms | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

30. Find the missing number in the series: 2, 5, __ , 19 , 37, 75

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in Placement Papers with Answers TCS Placement Papers of TCS. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS