Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

281. Seven movie addicts- Guna, Isha, Leela, Madhu, Rinku, Viji and Yamini attend a film festival. Three films are shown, one directed by Rajkumar Hirani ,one by S.Shankar,and one by Mani Ratnam. Each of the film buffs sees only one of the three films. The films are shown only once, one film at a time. The following restrictions must apply :
- Exactly twice as many of the film buffs sees the S.shankar film as see the Rajkumar Hirani film.
- Guna and Rinku do not see the same film as each other.
- Isha and Madhu do not see same film as each other.
- Viji and Yamini see the same film as each other.
- Leela sees the S.Shankar film.
- Guna sees either the Rajkumar Hirani film or the Mani Ratnam film.

Which one of the following could be an accurate matching of the film buffs to films?

(A) Guna: the S.Shankar film; Isha: the Mani Ratnam film; Madhu: the S.Shankar film

(B) Guna: the Mani Ratnam film; Isha: the Rajkumar Hirani film; Viji: the Rajkumar Hirani film

(C) Isha : the S.Shankar film; Rinku: the Mani Ratnam film; Viji: the Rajkumar Hirani film

(D) Madhu: the Mani Ratnam film; Rinku: the Mani Ratnam film; Viji: the Mani Ratnam film

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Guna Rinku
Isha Madhu
(Viji + Yamini)
Leela - Film: Shankar
Guna = RKH/Mani Ratnam

The following options are possible:
RKH Shankar Mani Ratnam
1 2 4
2 4 1
We will take options and check them.
Option A: Guna should not watch Shankar's Film. So ruled out
Option B:
RKH Shankar Mani Ratnam
Isha _ Guna
Viji _ _
Now Yamini also watch RKH. Which is not possible.
Option C:
RKH Shankar Mani Ratnam
Viji Isha Rinku
Yamini Leela _
As Guna should not be watching Shankar's movie she should watch Mani ratnam's which is not possible.
Option D:
RKH Shankar Mani Ratnam
Guna Leela Madhu
_ Isha Rinku
_ _ Viji and Yamini

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

282. A owes B Rs.50. He agrees to pay B over a number of consecutive days starting on a Monday, paying single note of Rs.10 or Rs.20 on each day. In how many different ways can A repay B.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

He can pay by all 10 rupee notes in 5 days = 1 way
3 Ten rupee + 1 twenty rupee = 4!/(3!1!) = 4 ways
1 Ten rupee + 2 twenty rupee notes = 3!/(2!1!) = 3 ways
Total ways = 1 + 4 + 3 = 8

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

283. A lady has fine gloves and hats in her closet- 14 blue, 20 red, and 18 yellow. The lights are out and it is totally dark. In spite of the darkness, she can make out the difference between a hat and a glove. She takes out an item out of the closet only if she is sure that if it is a glove. How many gloves must she take out to make sure she has a pair of each color?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Additon of 2 max. values i.e (20+18)
then add 2 to that value to get the pair for smallest color gloves
=> (20+18)+2=40

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

284. Which of the following numbers must be added to 5678 to give a remainder of 35 when divided by 460?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

5678 - 35 + (one of the answer option) should be divisible by 460. Only option C satisfies.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

285. How many different integers can be expressed as the sum of three distinct numbers from the set {3, 10, 17, 24, 31, 38, 45, 52}?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

286. A power unit is there by the bank of a river of 900 meters. A cable is made from power unit to power a plant opposite to that of the river of 2000 mts. The cost of the cable below water is Rs. 5/- per meter and cost of cable on the bank is Rs. 4/- per meter. Then find out the amount to be invested to connect those two stations?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Required length of wire = 2000 mts cost of cable below water = 900 * 5 = 4500 cost of cable on the bank of river= (2000 - 900) * 4 = 4400 Total cost = 4500 + 4400 = 8900.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

287. A farmer had 20 hens. All but 2 died. How many hens are still alive?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

"All but 2" means 2. So, all but 2 died means that there are only two hens are alive and others were dead. So, the answer is 2.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

288. A college has 10 basketball players. A 5 member team and a captain will be selected out of these 10 players. How many different selections can be made?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

We can select the 5 member team out of the 10 in 10C5 ways = 252 ways. The captain can be selected from amongst the remaining 5 players in 5 ways. Therefore, total ways the selection of 5 players and a captain can be made = 252*5 = 1260.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

289. There are 3 gentlemen in a meeting: Mr. Yellow, Mr. Green and Mr. Brown. They are wearing yellow, green and brown ties. Mr. Yellow says: "Did you notice that the colors of our ties are different from our names?" The person who is wearing the green tie says, "Yes, you are right!" Do you know Brown is wearing what colour of tie?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

We know that Mr. Yellow was not wearing a yellow tie because of his statement. He also was not wearing the green tie because the one wearing the green tie agreed to his statement.
Therefore, Mr. Yellow was wearing a brown tie. Mr. Green was wearing a yellow tie. And Mr. Brown was wearing the green tie.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

290. g[0]=1,g[1]=-1,g[n]=2*g[n-1]-3*g[n-2]
Then calculate g[4]= ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

From the given function g[n] =2*g [n-1]-3*g [n-2]
put values of n as first 2 then 3, then 4 and you will get the answer. G[2] = 2*g[1]-3*g[0]=-2-3 =-5 , G[3]=2*g[2]-3*g[1] =2*(-5)-3*(-1)=-7, G [4] =2*g[3]-3*g[2]=2*(-7)-3*(-5) =1

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in online aptitude test for IT companies. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS