Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

221. On this island, there are three types of people. Knights, who always tell the truth, knaves, who always lie, and spies, who can do either. In these puzzles, you meet three people, one knight, one knave and one spy. The challenge is to determine who is who.
A says "I am a Knight"
B says "A is a Knight"
C says "If you asked me, I would say that A is the spy"

Who is A?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

222. A man can hit a target once in 3 shots.If he fires 3 shots in succession, find the probability that he will hit his target.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Probability of hitting the target = (1 - probability of not hitting the target)
if man hits once every 3 balls,
probability of hitting = 1/3 => probability of not hitting=2/3
So, probability of not hitting the target all three times = (2/3)* (2/3)* (2/3) = 8/27
=> Probability of hitting target = (1 - 8/27) = 19/27

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

223. 

In the given below figure, If the sum of the values along each side is equal.





Find the possible values a, b, c, d, e, and f.


View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

42 + a + b = 47 + e

=> a + b = 5 + e ----- (1)

by eq. (1) option a, b ruled out.

47 + e = 15 + f

=> 32 + e = f ------- (2)

Option d will be ruled out



So Option will fit in eq. (1) & (2)

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

ShortCut
Not Attempted

224. 4 men throw a die each simultaneously. Find the probability that at least 2 people get the same number

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

1-(probability of not getting same no.)=1-((6*5*4*3)/(6*6*6*6))
=(1-5/18) = 13/18

ShortCut By :: srruthi

1-(probability of not getting same no.)=1-((6*5*4*3)/(6*6*6*6))

=(1-5/18) = 13/18

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

225. 17 X 8 m rectangular ground is surrounded by 1.5 m width path. Depth of the path is 12 cm. Gravel is filled and find the quantity of gravel required.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Area of the rectangular ground = 17*8=136 m^2

Area of the big rectangle considering the path width = (17+2*1.5)*(8+2*1.5) = 220 m^2





Area of the path = 220−136 = 84 m^2

Gravel required = 84 m^2 * 12/100 m = 10.08 m^3

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

226. There are 120 male and 100 female in a society. Out of 25% male and 20% female are rural. 20% of male and 25% of female rural people passed in the exam. What % of rural students have passed the exam?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Given 120 male and 100 female society.
Rural male = 25*120/100= 30, Rural female = 20*100/100 = 20.
Passed students from rural:
male = 20*30/100 = 6, female = 25*20/100 = 5
Required percentage = 11/50*100=22%

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

227. 1/7 th of the tank contains fuel. If 22 litres of fuel is poured into the tank the indicator rests at 1/5th mark. What is the quantity of the tank?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Alligation or Mixture | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume the quantity of tank = x
x/7 + 22 = x/5
=> x/5-x/7 = 22
=> 2x/35 = 22 => x = 385

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

228. What is the remainder of (32^31^301) when it is divided by 9?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

32^31^301
when 31 divided by 9 gives remainder 5
5 5^2 5^3 all gives the same unit digit 5
so 31^32 gives unit digit 5
same rule applicable to 31^301
when 31 divided by 9 gives remainder 4
4 4^2 4^3 4^4 =4 6 4 6 unit place repeats for every 2 times i,e for even power its uint place is 6 and for odd its 4
as 301 is odd its unit place is 4
so 31^32^301=31^4=5^4=5

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

229. How many positive integers less than 500 can be formed using the numbers 1,2,3,and 5 for digits, each digit being used only once.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Single digit number = 4
Double digit number = 4*3 = 12
Three digit numbers = 3*3*2= 18
Total = 34.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

230. In how many possible ways can write 3240 as a product of 3 positive integers a,b and c.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

3240 = 23*34*51 = a*b*c

We have to distribute three 2's to a, b, c in 3+3−1C3−1 = 5C2 = 10 ways

We have to distribute four 3's to a, b, c in 3+4−1C3−1 = 6C2 = 15 ways

We have to distribute one 5 to a, b, c in 3 ways.

Total ways = 10*15*3 = 450 ways

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in Practice TCS aptitude papers TCS aptitude test Paper. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS