Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

211. 

In particular, language if A=0, B=1, C=2,..... .., Y=24, Z=25



then what is the value of below eq.



  ONE



+ ONE



---------


View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

A,B,C ------Z (26 characters.) so for this problem base will be 26 instead of 10.

as we know for base 10 there are 10 digit i.e (0,1,2,-----9).

E => 4. So E + E = 8 which is equal to I.

Now N + N => 13 + 13 = 26.  But in base 26 so

26|26

-------- 0

26|1

-------- 1

 0

=> 10 here 1 will be cary over. and 0 mean A

and O+O+1 = 14+14+1 = 29

26|29

-------- 3

26|1

-------- 1

 0

=> 13 i.e 1 = B and 3 = D

so ONE + ONE = BDAI

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

212. The perimeter of a equilateral triangle and regular hexagon are equal. Find out the ratio of their areas?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Perimeter of equilateral triangle = Perimeter of regular hexagon
6r=3a => a/r=2
(sqrt(3)/4)a^2:3sqrt(3)/2 r^2
=>a^2/r^2:3*2 =4:6=2:3

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

213. Assume that f(1)=0 and f(m+n)=f(m)+f(n)+4(9mn-1). For all natural numbers (Integers>0)m and n. What is the value of f(17)?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

[SumithraRengaraj]
f(2) = f(1+1)=f(1)+f(1)+4(9*1*1 - 1 )= 0+0+4*8 = 32
f(4) = f(2+2)=f(2)+f(2)+4(9*2*2 - 1 )= 32+32+4*35 = 204
f(8) = f(4+4)=f(4)+f(4)+4(9*4*4 - 1 )= 204+204+4*143 = 980
f(16) = f(8+8)=f(8)+f(8)+4(9*8*8 - 1 )= 980+980+4*575 = 4260
f(17)= f(1+16)= f(16)+f(1)+4(9*16*1 -1)= 4260+0+ 4*143= 4832

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

214. Which of the following numbers must be added to 5678 to give a reminder 35 when divided by 460?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let x be the number to be added to 5678.
When you divide 5678 + x by 460 the remainder = 35.
Therefore, 5678 + x = 460k + 35 here k is some quotient.
=> 5643 + x should exactly divisible by 460.
Now from the given options x = 797.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

215. A girl entered a store and bought x flowers for y dollars (x and y are integers). When she was about to leave, the clerk said, "If you buy 10 more flowers I will give you all for $ 2, and you will save 80 cents a dozen". The values of x and y are:

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Given she bought x flowers for y dollars.

So 1 flower cost = yx

12 flowers or 1 dozen cost = 12yx

Again, x+10 cost = 2 dollars

1 flower cost = 210+x

12 flowers or 1 dozen cost = 2*1210+x=2410+x

Given that this new dozen cost is 80 cents or 4/5 dollar less than original cost.

=>12yx−2410+x = 45

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

216. If a number is divided by 357 the remainder is 5, what will be the remainder if the number is divided by 17?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let 'N' be the given number. N=357k+5 = 17*21k+5



If this number is divided by 17 remainders is 5 as 357k is exactly divided by 17.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

217. 2345 23455 234555 234555........... what was last 2 numbers at 200th digit?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

218. There are equal number of boys and girls in a class. If 12 girls entered out, twice the boys as girls remain. What was the total number of students in a class?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Lets assume the boys = b and girls = g
if 12 girls entered out:
2*(g-12) = b -------- (1)
Given equal number of boys and girls

So, from eq. 1
2g-24 = g => g = 24
so Total number of students in class = 24+24 = 48

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

219. A can complete a piece of work in 8 hours, B can complete in 10 hours and C in 12 hours. If A,B, C start the work together but A laves after 2 hours. Find the time taken by B and C to complete the remaining work.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

220. A tree of height 36m is on one edge of a road broke at a certain height. It fell in such a way that the top of the tree touches the other edge of the road. If the breadth of the road is 12m, then what is the height at which the tree broke?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Height and Distance | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

If tree is broken then becomes a right angled triangle.
Lets assume the height of broken tree =y
and length of broken part=x
now, x + y = 36 ------------ (1)
x^2 - y^2=144
(x+y)(x-y)=144
x-y = 4 ----------- (2)

By solving eq. (1) & (2)
=>x=20 & y=16

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in Practice aptitude test for companies practice aptitude test for TCS. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS