Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

191. A certain company retirement plan has a rule of 70 provision that allows an employee to retire when the employee's age plus years of employment with the company total at least 70. In what year could a female employee hired in 1986 on her 32nd birthday first be eligible to retire under this provision?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Ages | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume it has taken x years to the female employee to reach the rule of 70.
So her age should be (32 + x).Also she gains x years of experience.
=> (32 + x) + x = 70
=> x = 19 years.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

192. Juan is a gold medalist in athletics. In the month of May, if Juan takes 11 seconds to run "y" yards. How many seconds will it take him to run "x" yards at the same rate?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Juan takes 11 sec. to run "y" yards.
So, to cover 1 yard he need 11/y sec.
So to cover x yard he need 11x/y sec.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

193. Analyzing the good returns that Halocircle Insurance Pvt Ltd was giving, Ratika bought a 1-year, Rs 10,000 certificate of deposit that paid interest at an annual rate of 8% compounded semi-annually.What was the total amount of interest paid on this certificate at maturity?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Compound Interest | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

In the case of semi annual compounding, Interest rate becomes half and Number of periods becomes 2 per year.

So A = P(1+R100)^n
A=10,000(1+4100)^2 = 10000 * 2625 = 10816
Interest = (A-P) = (10816 - 10000) = 816

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

194. How many prime numbers between 1 and 100 are factors of 7150?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

195. Among a group of 2500 people, 35 percent invest in municipal bonds, 18 percent invest in oil stocks, and 7 percent invest in both municipal bonds and oil stocks. If 1 person is to be randomly selected from 2500 people, what is the probability that the person selected will be one who invests in municipal bonds but not in oil stocks?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

196. consider the sequence 1,-2, 3, -4, 5 what is the average of first 200 terms

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Series is divided into two terms 1,3,5.. will contain 100 terms
and second series is -2 ,-4,-6
S=n/2*(2a+(n-1)d)
First series give s=10000
Second series give s=-10100
so total = (10000 - 10100) = 100
so avg. = -100/200 = -0.5

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

197. Kelly and Chris are moving into a new city. Both of them love books and thus packed several boxes with books. If Chris packed 60% of the total number of boxes, what was the ratio of the number of boxes Kelly packed to the number of boxes Chris packed?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Ratio & Proportion | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

If chris packs 60% of the boxes,
So, kelly packs remaining boxes i.e 40%
Therefore, Kelly : Chris = 40% : 60% = 2 : 3

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

198. College T has 1000 students. Of the 200 students majoring in one or more of the sciences,130 are majoring in Chemistry and 150 are majoring in Biology. If at least 30 of the students are not majoring in either Chemistry or Biology, then the number of students majoring in both Chemistry and Biology could be any number from

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

If we assume exactly 30 students are not majoring in any subject then the students who take atleast one subject = 200 - 30 = 170
We know that n(A?B) = n(A) + n(B) - n(A?B)
=> 170 = 130 + 150 - n(A?B)
Solving we get n(A?B) = 110.
i.e., Students who can take both subjects are 110
But If more than 30 students are not taking any subject, what can be the maximum number of students who can take both the subjects?
As there are 130 students are majoring in chemistry, assume these students are taking biology also. So maximum students who can take both the subjects is 130

So the number of students who can take both subjects can be any number from 110 to 130

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

199. After loading a dock, each worker on the night crew loaded 3/4 as many boxes as each worker on the day of the crew. If the night crew has 4/5 as many workers as the day crew, what fraction of all the boxes loaded by two crews did the day crew load?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Decimal Fraction | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

If there are x workers in day and each loaded y boxes
then boxes loaded in day =xy
boxes loaded in night = 3/4 *y*4/5 *x = 3/5 *xy

total boxes loaded = xy+3/5 *xy = 8/5 xy
fraction of all the boxes loaded by two crews did the day crew load = xy/(8/5 *xy) =5/8

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

200. The present ratio of students to teachers at a certain school is 30 to 1. If the student enrollment were to increase by 50 students and the number of teachers were to increase by 5, the ratio of the teachers would then be 25 to 1 What is the present number of teachers?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Given the ratio of students and teachers = 30:1
=> students and teachers are in school 30x, x respectively.

After new recruitments of students and teachers the strength becomes (30x + 50), (x + 5) respectively.
So, the new ratio = 25 : 1
(30x + 50)/(x + 5) = 25/1
=> 30x + 50 = 25x + 125
=> 5x = 75 => x = 15

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in placement question papers for TCS placement papers of TCS. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS