Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: Wipro


Not Attempted

11. A clock is started at noon. By 10 minutes past 5, the hour hand has turned through:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Clock | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Angle traced by hour hand in 12 hrs. = 360°

Angle traced by hour hand in 5 hrs 10 min.
=> 31/6 hrs = (360/12 * 31/6)º = 155º.

Submit Your Solution

Tags:

Wipro 

Not Attempted

12. A can contains a mixture of two liquids A and B is the ratio 7 : 5. When 9 litres of mixture are drawn off and the can is filled with B, the ratio of A and B becomes 7 : 9. How many litres of liquid A was contained by the can initially?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Alligation or Mixture | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Suppose the can initially contains 7x and 5x of mixtures A and B respectively.

Quantity of A in mixture left = (7x-7*9/12 ) Litres = (7x - 21/4) litres.

Quantity of B in mixture left = (5x - 5*9/12) Litres = (5x - 15/4) litres.

[(7x - 21/4)/ (5x-15/4)+9] = 7/9

=> (28x - 21)/(20x + 21) = 7/9

=> 252x - 189 = 140x + 147 => 112x = 336

=> x = 3.

So, can contained 21 litres of A.

Submit Your Solution

Tags:

Wipro 

Not Attempted

13. A bag contains 4 white, 5 red and 6 blue balls. Three balls are drawn at random from the bag. The probability that all of them are red, is:

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

Wipro 

Not Attempted

14. In how many different ways can the letters of the word 'LEADING' be arranged in such a way that the vowels always come together?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

The word 'LEADING' has 7 different letters.

When the vowels EAI are always together, they can be supposed to form one letter.

Then, we have to arrange the letters LNDG (EAI).

Now, 5 (4 + 1 = 5) letters can be arranged in 5! = 120 ways.

The vowels (EAI) can be arranged among themselves in 3! = 6 ways.

Required number of ways = (120 x 6) = 720.

Submit Your Solution

Tags:

Wipro 

Not Attempted

15. Sam purchased 20 dozens of toys at the rate of Rs. 375 per dozen. He sold each one of them at the rate of Rs. 33. What was his percentage profit?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Cost Price of 1 toy = Rs. (375/12) = Rs. 31.25
Selling Price of 1 toy = Rs. 33
So, Gain = Rs. (33 - 31.25) = Rs. 1.75

Profit % = (1.75/31.25) x 100 % = 28/5 % = 5.6%

Submit Your Solution

Tags:

Wipro 

Not Attempted

16. If the simple interest on a sum of money for 2 years at 5% per annum is Rs. 50, what is the compound interest on the same at the same rate and for the same time?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Compound Interest | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Sum = Rs. (50 * 100)/(5*2) = Rs. 500.

Amount = Rs. [500 * (1 + 5/100)2]

= Rs. (500 * 21/20 * 21/20 )
= Rs. 551.25

C.I. = Rs. (551.25 - 500) = Rs. 51.25

Submit Your Solution

Tags:

Wipro 

Not Attempted

17. 6 people A,B,C,D,E and F sit around a table for dinner. Since A does not like C, he doesn't sit either opposite or beside C.B and F always like to sit opposite each other.
If A is beside F then who is are the two neighbours of B?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

Wipro 

Not Attempted

18. 6 people A,B,C,D,E and F sit around a table for dinner. Since A does not like C, he doesn't sit either opposite or beside C.B and F always like to sit opposite each other.
If D is adjacent to F then who is adjacent to C?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

Wipro 

Not Attempted

19. Complete the sequence A, E ,I ,M ,Q ,U , _ , _

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

Wipro 

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

Wipro 

Here is the list of questions asked in Wipro Aptitude Test Question with Answers Wipro Mock Test. Practice Wipro Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Wipro Online Test Questions to crack Wipro written round test. Overall the level of the Wipro Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Wipro