Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

181. Five friends Alex,Bill,Cole ,dan & ed visit a few places taking different routes.All cities are visted by diff number of people.The 5 cities F,G,H,I & J are sequentically statoned.Dan takes the direct route to I and visits two places,F is visted by least no. of people.Bill visits G,but not I,& I visted by odd number of people,If dan visits J,Ed also vists J.Cole dosn't vist H.Alex vists all the places.Ed visits lesser cities then cole.what is the ROUTE followed by ED?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

182. A dealer originally bought 100 identical batteries at a total cost of q rupees. If each battery was sold at 50 percent above the original cost per battery, then, in terms of q, for how many rupees was each battery sold?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Given bought 100 identical batteries at a total cost of q rupees
SO, Per battery cost = q / 100
If each battery is sold for 50% gain, then selling price = CostPrice * [(100+Gain)/100]
=> q/100 * [(100+50)/100] = 3q/200

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

183. If n = 4p, where p is a prime number greater than 2, how many different positive even divisors does n have, including n ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

since p is prime greater than 2, then p=odd, thus 4p=even, which means that it has 4 even divisors: 2, 4, 2p, and 4p.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

184. A bakery opened yesterday with its daily supply of 40 dozen rolls. Half of the rolls were sold by noon and 80 % of the remaining rolls were sold between noon and closing time. How many dozen rolls had not been sold when the bakery closed yesterday?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

If half of the rolls were sold by noon,
Than remaining are 50 % (40) = 20.
Given 80% of the remaining were sold after the noon to closing time
80% (20) = 16
Unsold rolls = (20 - 16) = 4

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

185. There are equal number of boys and girls in a class. If 12 girls entered out, twice the boys as girls remain. What was the total number of students in a class?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume total number of boys = y
Total number of girls = x
Given:
Equal number of girls and boys
=> x/y=1/1 => x = y
If 12 girls are entered out,
=> x-12 = x/2
=> x=2x-24 => x=24
So, girls x=24 and boys y=x=24
So, total number of students = x+y
=> 24+24 => 48

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

186. A tank contains 10,000 gallons of a solution that is 5 percent sodium chloride by volume. If 2500 gallons of water evaporate from the tank, the remaining solution will be approximately what percentage of sodium chloride?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Sodium chloride in the original solution = 5% of 10000 = 500
Water in the original solution = 10000 - 500 = 9500
If 2,500 Liters of the water is evaporated then the remaining water = (9500 - 2500) = 7000
Sodium chloride concentration = 500/(500+7000) * 100 = 6.67 %

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

187. If the area of a square region having sides of length 6 cms is equal to the area of a rectangular region having width 2.5 cms, then the length of the rectangle, in cms, is

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Given:
Area of the square = Area of rectangle
square side length = 6 cms. And rectangle width = 2.5 cms.

6^2 = l*2.5
l = 14.4 cms.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

188. What is the lowest possible integer that is divisible by each of the integers 1 through 7, inclusive?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

number from 1 to 7, that number should be L.C.M of(1,2,3,4,5,6,7) = 420

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

189. Andalusia has been promoting the importance of health maintenance. From January 1,1991 to January 1,1993, the number of people enrolled in health maintenance organizations increased by 15 percent. The enrollment on January 1,1993 was 45 million. How many million people(to the nearest million) was enrolled in health maintenance organizations on January 1,1991?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

190. In the following, which is the closest approximation of (50.2*0.49)/199.8 ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

(50.2*0.49)/199.8 ~ (50*0.5)/200 = 0.125

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in TCS previous year placement papers solved placement papers for TCS. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS