Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

171. There are 3 trucks A,B and C. A loads at the rate of 10kg/min and B loads at the rate of 13 1/3 kg/min. C unloads at the rate of 5kg/min. If all the 3 trucks are acting simultaneously, find the time taken to load 2.4 tonnes.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

A loads in 1 min = 10 kg.
B loads in 1 min = 13 1/3 kg = 40/3 kg.
C unloads in 1 min = 5kg.

So 10+ 40/3 -5 = 55/3

Hence 1 kg loaded by A,B and C together = 3/55 min

So for 2.4 tonnes to be loaded = 2.4 *1000* 3/55 =130.9 min

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

172. Apples cost L rupees per kilogram for the first 30 kilograms and Q per kilogram for each additional kilogram. If the price paid for 33 kilograms of Apples is Rs.1167 and for 36 kilograms of apples if Rs.1284, then the cost of the first 10 kgs of apples is:

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

30L + 3Q = 1167
30L + 6Q = 1284
Solving we get Q = 39, L = 35
So cost of first 10 kgs of apples = 35 * 10 = 350

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

173. There are 6 people from different countries namely Germany, Italy, Britain, Spain, Poland and France. They are sitting around a table. Polish sits next to British. German sits next to Italian, or British or both. Italian does not sit next to the Frenchman. Spanish sits immediately after British. Who sits on the either side of the German?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Logical Problems | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

F G I P B S
So Germen sits between Italian and French

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

174. Three dice are rolled. What is the probability that you will get the sum of the numbers as 10?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Total events = 6*6*6=216
possible cases for sum equal to 10 are
(1,3,6)-6 combinations + (1,4,5)-6 combinations + (2,3,5)-6 combinations + (2,4,4)-3 combinations + (3,3,4)-3 combinations +
(2,2,6)-3 combinations
So, Total combinations = 27
Hence probability = 27/216

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

175. A number is divided by 5,2 and 3 successively in order to get remainders of 0,1, and 2 respectively. What will be the remainders when the same number is divided by 2,3 and 5 respectively?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

when divided by 5, quotient is 11 and remainder is zero.
when 11 is divided by 2, quotient is 5 and remainder is 1.
when 5 is divided by three, quotient is 1 and remainder is 2.

when same operation is applied on 55 i.e. successively divided by 2,3,5..
we get remainders as 1,0,4 successively.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

176. Oranges can be packed in sets of 10 oranges in box type A or 25 oranges in box type B. A carton comprising of 1000 oranges of type a and b is packed. How many different combinations are possible in the number of type A and type B boxes while organizing the oranges?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

25x+10y=1000
Find all posiible value of (x,y)
for satisfying eqtn "b" must be even & the range of "b" will varry from 0 to 40. so total no. is 21 ways.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

177. Four people each roll a fair dice once. Find the probability that at least two people will roll the same number?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

The probability of at least two persons roll the same number = 1– None of them rolls the same number.
= 1−[6/6 * 5/6 * 4/6 * 3/6] = 1−5/18=13/18

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

178. What is the value of ( (x^2012 + x^2011 +.........+ x+1)^2 - x^2012) / (x^2011 +x^2010..........+x+1)

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

179. A can complete a piece of work in 8 hours, B can complete in 10 hours and C in 12 hours. If A,B, C start the work together but A laves after 2 hours. Find the time taken by B and C to complete the remaining work.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

A,B,C 1 hour work is=1/8+1/10+12= 37/120
A,B,C work together for 2 hours, so,A,B,C 2 hours work is: (37/120)*2=37/60
remaining work=1-37/60=23/60 (23/60 work is done by B and C together)
B,C 1 hour work is= 1/10+1/12=11/60
23/60 hours work done by B,C= (11/60)* (60/23)=11/23
So B & C and complete the remaining work = 2 1/11 days.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

180. A, B, C and D are seated in four adjacent seats. They make the following statements.
A : I am not in the third position.
B : I am in the second or third position.
C : I am in the first position.
D : I am in the fourth position.
If three of them are speaking the truth and one of them is lying, who is in the fourth position?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Seating Arrangement | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

D is in fourth position
A might be false
So C occupies 1st position
B occupies 2nd position
A occupies 3rd position(As A is false & says its not in 3rd so its in 3rd)
D occupies 4th position
Now all the conditions are satisfied

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in verbal questions in TCS placement papers TCS placement papers in campus gate. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS