Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

151. If 28a + 30b+ 31c=365, find the value of a+b+c, if a, b, and c are natural numbers.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

152. P is thirty percentage of Q, Q is twenty percentage of N. M is fifty percentage of N, Find the value of P/N.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

P=(30/100)of Q
P=(30/100)*(20/100)of M
p=(30/100)*(20/100)*(50/100)of N
=>p=(30/100)*(20/100)*(50/100)*N
=>P/N=3/100

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

153. If twenty four men and sixteen women work on a day, the total wages to be paid is 11,600. If twelve men and thirty seven women work on a day, the total wages to be paid remains the same. What is the wages paid to a man for a day's work?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume man daily wages and woman daily wages be M and W respectively
24M+16W=11600 ---------(1)
12M+37W=11600 ---------(2)
By solving above eq. (1) and (2)
M=350 and W=200

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

154. A takes 2 hours to make a publication. B takes 10 hours to make a publication. Find the time taken by them to make two publications, working independently.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

A completes one publication ====> 12 hours
B completes one publication ====> 10 hours
So, the maximum time taken to complete these two publications is 12 hour.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

155. There are 60 slots around a circle, numbered 1 to 60. A man starts from the first slot and jumps to the 5th slot. From there he jumps to the 9th slot and so on. In which slot will he land in his 2200th jump?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

At each jump it moves 4 slot.
So, total jump * 4 will give at which slot he is i.e. 2200 * 4 = 8800
but given that. there are 60 slots around a circle
so take mod 60
8800 mod 60 = 40
but mod gives and between 0 to 59...but actual slot number are from 1 to 60 hence +1 ans
hence final answer is 40 +1 = 41

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

156. If all the numbers between 11 and 100 are written on a piece of paper. How many times will the number 4 be used?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

There are total 9 4's in 14, 24, 34...,94
& total 10 4's in 40,41,42....49
thus, 9+10=19.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

157. In a school, sixty percent of the students are girls and thirty five percent of the girls are poor. If a student is randomly selected, what is the probability of selecting a poor girl student?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Lets assume 100 be the total strength
60% out of 100= 60 number of girls
now 35% of girls are poor i.e. (35/100)*60 =21
Therefore probability of selecting a poor girl out of 21 poor girls is 21 c 1=21

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

158. Two beakers are on the table. The capacity of the first beaker is x liters and that of the second beaker is 2x liters. Two thirds of the first beaker and one fourth of the second beaker is filled with wine. The remaining space is filled with water. If the content in both the beakers are mixed in a large beaker of volume 3x liters, what is the proportion of wine in the beaker?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Alligation or Mixture | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

capacity of beakers x,2x,3x
2/3(x)+1/4(2x)=7x/6
wine proportion is =7x/(6*3x)=7/18

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

159. Three non negative numbers, X, Y and Z are such that the mean is M and the median is 5. If M is 10 more than the smallest number and 15 less than the biggest number, find the value of X+Y+Z.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Given median=5,so y=5
x+y+z/3=10+z ---(1)
x+y+z/3=x-15 ---- (2)
By solving eq. (1) and (2) we get,
x=25,y=5,z=0
so x+y+z=30

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

160. From 5 men and 11 women, in how many ways can a panel of 11 be formed such that the number of men is not more than 3?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

5C0*11C11+5C1*11C10+5C2*11C9+5C3*11C8=2256

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in campus placement papers for TCS TCS placement papers for cse. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS