Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

91. (2/3) of a number is 4 more than the (1/6) of the same number?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

92. There are two water tanks A and B, A is much smaller than B. While water fills at the rate of 1 liter every hour in A, it gets filled up like, 10, 20, 40, 80, 160 in tank B. (At the end of first hour, B has 10 liters, second hour it has 20 liters and so on). If tank B is 1/32 filled of the 21 hours, what is total duration of hours required to fill it completely?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Pipes & Cistern | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

for every hour water in tank in B is doubled,
Let the duration to fill the tank B is x hours.
x/32 part of water in tank of B is filled in 21 hours,
Next hour it is doubled so,
2*(x/32) part i.e (x/16) part is filled in 22 hours,
Similarly (x/8)th part in 23 hours,(x/4)th part is filled in 24 hours,
(x/2)th part is filled in 25 hours, (x)th part is filled in 26 hours
So answer is 26 hours.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

93. 6 persons standing in queue with different age group, after two years their average age will be 43 and seventh person joined with them. Hence the current average age has become 45. Find the age of seventh person?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Total age of 6 persons is x hours,after two years total age of 6 persons is x+12
Average age of 6 persons is after two years is 43
So (x+12)/6=43 => x = 246 ---------- (1)
After 7th person is added then (x+7th person age)/7=45
7th person age = 45 *7 - x
=> 7th age = 69

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

94. In the reading room of a library, there are 23 reading spots. Each reading spot consists of a round table with 9 chairs placed around it. There are some readers such that in each occupied reading spot there are different numbers of readers. If in all there are 36 readers, how many reading spots do not have even a single reader?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

1+2+3+4+5+6+7+8= 36 readers

so, 8 spots have different readers.
remainings are 23-8= 15. (at least)

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

95. Susan made a block with small cubes of 8 cubic cm volume to make a block ,3 small cubes long, 9 small cubes wide and 5 small cubes deep. She realizes that she has used more small cubes than she really needed. She realized that she could have glued a fewer number of cubes together to lock like a block with same dimensions, if it were made hollow. What is the minimum number of cubes that she needs to make the block?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Volume and Surface Area | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

((3*9*5))-((3-2)*(9-2)*(5-2))
answer is 114

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

96. A triangle is made from a rope. The sides of the triangle are 21 cm, 24 cm and 28 cm. What will be the area of the square made from the same rope?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

add all sides 25+11+31 to get rope length rope length =67,rope is made in to as square
So side of square is 67/4=16.75 and so area is 16.75*16.75=280.5625

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

97. Spores of a fungus, called late blight, grow and spread infection rapidly. These pathogens were responsible for the Irish potato famine of the mid-19th century. These seem to have attacked the tomato crops in England this year. The tomato crops have reduced and the price of the crop has risen up. The price has already gone up to $45 a box from $27 a box a month ago. How much more would a vegetable vendor need to pay to buy 27 boxes this month over what he would have paid last month?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

only answer is 45-27=18

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

98. John buys a cycle for 31 dollars and given a cheque of amount 35 dollars. Shop Keeper exchanged the cheque with his neighbor and gave change to John. After 2 days, it is known that cheque is bounced. Shop keeper paid the amount to his neighbor. The cost price of cycle is 19 dollars. What is the profit/loss for shop keeper?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Loss= Change of money given to john(4$)+actual cycle cost 19$=23$ loss

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

99. A lady has fine gloves and hats in her closet 18 blue, 32 red, and 25 yellow. The lights are out and it is totally dark. In spite of the darkness, she can make out the difference between a hat and a glove. She takes out an item out of the closet only if she is sure that if it is a glove. How many gloves must she take out to make sure she has a pair of each color?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

100. Middle earth is a fictional land inhabited by hobbits, elves, dwarves and men. The hobbits and elves are peaceful creatures that prefer slow, silent lives and appreciate nature and art. The dwarves and the men engage in physical games. The game is as follows. A tournament is one where out of the two teams that play a match, the one that loses get eliminated. The matches are played in different rounds, where in every round; half of the teams get eliminated from the tournament. If there are 8 rounds played in knock out tournament, how many matches were played?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Races and Games | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in TCS Technical Questions in Written Test . Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS