Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: Wipro


Not Attempted

1. A' and 'B' complete a work togather in 8 days.If 'A' alone can do it in 12 days.Then how many day 'B' will take to complete the work?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

A & B one day work = 1/8
A alone one day work = 1/12
B alone one day work = (1/8 - 1/12) = ( 3/24 - 2/24)
=> B one day work = 1/24
so B can complete the work in 24 days.

Submit Your Solution

Tags:

Accenture Adobe Alcatel-Lucent Aricent Amazon Wipro Global Edge 

Not Attempted

2. Ravi's salary was reduced by 25%.Percentage increase to be effected to bring the salary to the original level is

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Method: 1
Let's assume Ravi salary = 100
It get reduced by 25% => Salary = 75
75(1 + P/100) = 100
1+ P/100 = 4/3
P = 100/3 = 33 1/3%.

Method: 2

You can use directly formula i.e
[(R*100)/(100-R)]% Where 'R' is decresed %
so put 25 at place of 'R'
=> [(25 * 100)/(100 - 25)]% => [(25 *100)/75]%
=>100/3% = 33 1/3%

Submit Your Solution

Tags:

Wipro 

Not Attempted

3. A and B can finish a piece of work in 20 days .B and C in 30 days and C and A in 40 days. In how many days will A alone finish the job

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Find one day work for all three
(A+B)'s 1 day work = 1/20 ----(1)
(B+C)'s 1 day work = 1/30 ----(2)
and (C+A)'s 1 day work = 1/40 ----(3)
2(A+B+C) 1 day work = (1/20 + 1/30 + 1/40)
=> (A+B+C) = (6+4+3)/2*120
=> (A+B+C) = 13/240 -----------(4)
By eq. (2) and (4)
A + 1/30 = 13/240
=> A = 13/240 - 1/30 = (13-8)/240 = 1/48
then A's 1 day work = 1/48
so A alon can finish the job = 48 days

Submit Your Solution

Tags:

Wipro 

Not Attempted

4. Two trains each 100 m long, moving in opposite directions, cross each other in 8 seconds. If one is moving twice as fast the other, then the speed of the faster train is

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Trains | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

speed of the faster train = 2x m/sec.
Relative speed of train = (x + 2x) m/sec = 3x m/sec.
Total distance = (100 + 100)m = 200m
3x = 200/8
=> 24x = 200 => x = 25/3
So speed of the faster train = 2 * 25/3 m/sec
= 50/3 m/sec
= 50/3 * 18/5 = 60 km/hr.

Submit Your Solution

Tags:

Wipro 

Not Attempted

5. What is the product of the irrational roots of the equation (2x-1)(2x-3)(2x-5)(2x-7)=9?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

Wipro 

Not Attempted

6. The total population of a village is 5000. The number of males and females increases by 10% and 15% respectively and consequently the population of the village becomes 5600. what was the number of males in the village ?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Lets Assume males and females as x and y respectively.
So total Population (x+y)=5000 -----------(1)
Incresed by 10% and 15%
so (x+(10x/100))+(y+15y/100)=5600

=> 110x/100+115y/100=5600
By Solving eq. (1) & (2)
y=2000 x=3000 (i.e Male population)

Submit Your Solution

Tags:

Wipro 

Not Attempted

7. A thief steals a car at 2.30 p.m and drives it at 60 kmph. The theft is discovered at 3 p.m and the owner sets off in another car at 75 kmph. When will be overtake the thief.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

As Theft is discovered at 3:00pm but Thief stole the car at 2:30.
This means thief covered some distance in this 30 min gap.
Distance travelled by thief in 30 min = 60 * 1/2 = 30 km


Owner Discovered Car at 3:00pm

Now relative speed = (75-60)km/hr = 15km/hr
Time needed to travel 30km by the speed of 15km/hr.
Time at which owner meets thief = 30/15 = 2 hrs
So After 2 hrs (i.e,at 5:00 pm) the owner will catch/overtake the thief

Submit Your Solution

Tags:

Wipro 

Not Attempted

8. Fresh fruit contains 68% water and dry fruit contains 20% water. How much dry fruit can be obtained from 100 kg

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

1. Given fresh fruit has 68% water,
=> Remaining 32% will be fruit content.
2. Given Dry fruit has 20% water
=> Remaining 80% is fruit content.

Here assume weight of dry fruit = x kg.
"fruit content in both the fresh fruit and dry fruit is the same"
Fruit % in fresh-fruit = fruit% in dry-fruit
so (32/100) * 100 = (80/100 )* x
=> x = 40 kg.

Submit Your Solution

Tags:

Wipro 

Not Attempted

9. A cistern can be filled by a tap in 4 hours while it can be emptied by another tap in 9 hours. If both taps are opened simultaneously, then after how much time will the cistern get filled ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Pipes & Cistern | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Time taken by tap A to fill the cistern=4 hrs
so work done by tap A in 1 hour = 1/4th
Time taken by tap B to empty the full cistern = 9 hours
so work done by tap B in 1 hour = 1/9th
=> Work done by (A + B) in 1 hour=(1/4 - 1/9)=5/36
Therefore, the tank will fill the cistern = 36/5 hours=7.2 hours.

Submit Your Solution

Tags:

Wipro Global Edge 

Not Attempted

10. Ronald and Elan are working on an assignment. Ronald takes 6 hours to type 32 pages on a computer, while Elan takes 5 hours to type 40 pages. How much time will they take, working together on two different computers to type an assignment of 110 pages ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Number of pages typed by ronald in 1 hour = 32/6 = 16/3.
Number of pages typed by elan in 1 hour = 40/5 = 8.
Number of pages typed by both in 1 hour = (16/3+8) = 40/3.
Time taken by both to type 110 pages = (110*3/40)hrs = 8 1/4hrs = 8 hrs 15 min.

Submit Your Solution

Tags:

Wipro 

Here is the list of questions asked in Aptitude Test for Wipro Wipro Aptitude Test Papers. Practice Wipro Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Wipro Online Test Questions to crack Wipro written round test. Overall the level of the Wipro Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Wipro